Journalister vil råbe politikere op om SAR-beredskab

To danske journalister vil have politikerne til at tage faren for et krydstogtforlis i Arktis alvorligt.
Skrevet af Jette Andersen
26. juni 2014 03:50
Fredag d. 27. juni udgiver medievirksomheden Zetland en såkaldt single, en journalistisk novelle, om krydstogtsskibet Explorer, der forliste i Antarktis i 2007.
 
Journalisterne Thomas Råhlin og Michael Aagaard Jensen, står bag novellen 'Den antarktiske engel'.
 
Forfatternes håb, er at få opmærksomhed fra grønlandske politikere, men især fra danske politikere, omkring sikkerhedsberedskabet, skulle krydstogstsbranchen komme ud for en lignende ulykke i Arktis.
 
Krydstogstsskibet Explorer var i november 2007 i Antarktis med 154 passagerer og besætningsmedlemmer, da der gik hul i skroget efter et sammenstød med noget is. Alle blev flyttet over i redningsbåde, og alle overlevede ulykken. Men skibet gik til bunds.
 
- Grunden til, at vi har valgt Explorer-forliset, som jo foregår på Antarktis, er fordi at det er det, som alle, der beskæftiger sig med redningsberedskab, henviser til. Det er det scenarie, det grønlandske redningsberedskab frygter kommer til at ske i Grønland, siger den ene af forfatterne, Michael Aagaard Jensen.
 
Forfatterne har arbejdet med historien siden 2009, hvor de lavede den som deres afsluttende projekt på Danmarks Journalisthøjskole.