Josef Motzfeldt har mærkesager for Det Vestnordiske Råd.

Landstingsformand Josef Motzfeldt er blevet valgt til formand for Vestnordisk Råd for det næstkommende år og har nogle mærkesager, som han gerne vil have gennemført. Blandt andet bedre uddannelsesmuligheder for ufaglærte og fælles fodslag i forvaltningen af vore fælles bestande af fisk og skaldyr.
Skrevet af Karsten Sommer
27. august 2009 16:13

Josef Motzfeldt mener at der er behov for bedre uddannelsesmuligheder for ufaglært arbejdskraft i de vestnordiske områder.

Behovet er stigende, især nu hvor arbejdsløsheden er stigende i Island og hvor det er særligt påkrævet med sådanne uddannelser i Grønland.

Han har foreslået, at der udvælges særlige embedsfolk, der følge op på de rekommandationer, som vedtages i Rådet for at sikre implementeringen.

Josef Motzfeldt mener at det er på tide, at beslutninger, der tages på de Vestnordiske møder, virkelig bliver taget op og implementeres med synlige resultater til følge. Han har set for mange sager, der ikke bliver ført ud i livet.

Han satser også på at man til næste års tema-møde tager spørgsmålet om fælles fiskebestande op til debat med deltagelse af fiskeriorganisationer og biologer.

Josef Motzfeldt mener, at der i forvaltningen af fællesbestandene af fisk, skaldyr og pattedyr bør være ensartethed, hvor det er muligt.

Det vestnordiske råd arrangerer en temakonference om forvaltningen af fællesbestanden af fisk, som skal foregå i Island i juni måned 2010. Mens Vestnordisk Råd årlige session bliver holdt i august i Tasiilaq – også 2010.