Josef Motzfeldt: Grønland mangler selvværd - ikke forsoningskommissioner

Grønland mangler selvværd, ikke forsoningskommissioner, skriver forhenværende formand for Inatsisartut, Josef Motzfeldt i en artikel i den danske avis Information.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
24. februar 2014 10:56

Han undrer sig over, at den grønlandske regering - en koalition med Siumut i spidsen - forvalter samfundet på baggrund af fordomme og skriver, at vi stedet for at græde over, hvor undertrykte vi er, og bruger knap 10 millioner kroner på en forsoningskommission, så burde den grønlandske regering investere i kunst og kultur, der kan øge det grønlandske selvværd.

- Det eneste vi hidtil har kendskab til Naalakkersuisuts tanke om at nedsætte en forsoningskommission er, at de vil bruge 2,4 millioner kroner om året i de næste fire år, siger den forhenværende formand for Inatsisartut, Josef Motzfeldt, Inuit Ataqatigiit til Radioavisen, og fortsætter.

- Vi ved ikke hvad Naalakkersusiut sigter efter. Vi aner ikke hvad  2,4 millioner kroner skal bruges til og vi aner heller ikke hvem forsoningskommissionen skal bestå af og hvad deres arbejde skal bruges til, siger Josef Motzfeldt.

I dagbladet Information skriver han også, at i stedet for at danne en forsoningskommission og græde over, hvor undertrykte vi er, så burde man bruge de knap 10 millioner kroner til at styrke grønlændernes selvværdsfølelse og skabe identifikation af fælles samfundsværdier.

- Det jeg mener med min artikel, det er at vi istedet for at bruge bevillingerne til en kommission, så vil det være bedre og vil gøre os mere stærke, hvis vi bruger penge til kunst og kultur, siger den forhenværende formand for Inatsisartut, Josef Motzfeldt, Inuit Ataqatigiit

Josef Motzfeldt skrev også i sin artikel i dagbladet Information, at han savner en regering, som kan indgyde en positiv forventning til fremtiden. En regering, der kan inspirere til større initiativlyst, til kamp for fællesskabets bedste. En regering, hvis handlinger stemmer overens med dens erklærede mål, skriver Josef Motzfeldt.