Jordskred i Tasiilaq er 15 meter bredt

Politiet er stadig i gang med at vurdere, om der er risiko for yderligere jordskred i Tasiilaq. Der er 13 personer evakueret.
Der var ingen, der kom til skade, og der er heller ingen synlige skader på bygningen. Men den blev vurderet, fordi der stadig er risiko for yderligere jordskred. Foto © : Dines Mikaelsen
10. november 2020 12:39

13 personer er evakueret i forbindelse med et jordskred i Tasiilaq, der ramte byen mandag aften. 

Politiet modtog en anmeldelse klokken 18.37, om at jordskredet havde ramt en bygning på Sara Helmsip Aqqulaa.

Der var ingen, der kom til skade, og der er heller ingen synlige skader på bygningen. Men den blev vurderet, fordi der stadig er risiko for yderligere jordskred.

Derfor besluttede brandvæsenet i samarbejde med politiet og kommunen at evakuere hele bygningen.

LÆS OGSÅ Jordskred i Tasiilaq rammer bygning: Beboere evakueret

De evakuerede er genhuset hos blandt andet familiemedlemmer og i et krisecenter.  Det fortæller vagtchef hos Grønlands Politi, Malik Sandgreen.

- Selve jordskredet havde en bredde på omkring 15 meter. Lige nu er man i gang med at lave en vurdering af, om der stadig er risiko for yderligere jordskred, siger han.

Flere meter op til vinduerne

Hvis der skulle ske endnu et jordskred, vil dørene i bygningen blive spærret af jord.  

- En indsatsleder har vurderet, at der skulle evakueres og genhuses. Dels på grund af at alle indgange vendte direkte mod fareområdet. Ved yderligere jordskred ville det tage for lang tid at evakuere, for der er flere meter op til vinduerne, som ville være den eneste flugtvej, siger Malik Sandgreen.

- Det blev også vurderet, ved større jordskred kunne brand ikke udelukkes, såfremt der skete kortslutning af elinstallation. Der var derudover glatte veje udenfor, som ville besværliggøre evakuering.