Johan Lund Olsen (IA) med NATO’s parlamentariske forsamling til Station Nord og Thule Airbase

Stedfortræder for Folketingsmedlem Sara Olsvig, Inuit Ataqatigiit Johan Lund Olsen deltager den 9. til 13. september 2013 i den møderække som NATO’s Parlamentariske Forsamling (NPA) afholder i København med efterfølgende rejse til Station Nord, Thule Air Base og Nuuk.
10. september 2013 06:54

-Noget tyder på at NATO – i takt med at nye sejlruter bliver mulige i Arktis, nye råstofpotentialer, øget olie- og gasefterforskning, øget krydstogtsturisme i Arktis intensiveres – er ved at genoverveje sin fremtidige nye militære strategi- og rolle i Arktis. Det er nyt og derfor gælder det for mig om også at følge denne potentielle nye udvikling, fordi en ændret NATO-strategi også vil få en direkte betydning og indflydelse for de arktiske folk og dermed for Grønland, siger Johan Lund Olsen.

Med på rejsen er også en lang række NATO medlemslandes parlamentarikere. Delegationen skal blandt andet også mødes med Inatsisartuts Udenrigs- og sikkerhedspolitiske udvalg.

Rejsen ligger samme dag som det danske finanslovsforslag er til førstebehandling i Folketinget. Inuit Ataqatigiit har dog prioriteret rejsen med NATO’s parlamentariske forsamling. Inuit Ataqatigiit har sendt den danske statsminister og finansminister deres kommentarer til regeringens forslag til finanslov for 2014.

Johan Lund Olsen varetager under sin periode som stedfortræder de poster, Sara Olsvig besidder i Folketinget. Herunder posten i Folketingets delegation i NATO’s parlamentariske forsamling.