Jim Lyngvild laver kampagne til Great Greenland: Det er min gave til sælindustrien

Grønland er ikke dansk. Det prøver en designer at vise i den nye kampagne for Great Greenland.
Når man ser disse billeder, skulle spørgsmålet om, hvorvidt Grønland er dansk, gerne være besvaret med et entydigt nej, siger Jim Lyngvild. Foto © : Jim Lyngvild
07. januar 2020 11:39

Kamikker, den grønlandske nationaldragt, sælskindsjakker og grønlandske modeller. En ny kampagne for Great Greenland er netop udkommet.

- Jeg har blandet både festtøj, anorakker og alle mulige ting sammen i en stor pærevælling, for at hele det visuelle udtryk bliver så storslået som muligt, fortæller designer Jim Lyngvild, der er manden bag kampagnen.

LÆS OGSÅ Ny direktør vil skaffe flere sælskind

- Det er lavet til amerikanere, kinesere, til australiere til alle mulige, som intet aner om Grønland, og som skal blive inspireret og tænke "Gud hvor er de smukke, sikke en flot kultur, den vil jeg op at besøge", fortæller designeren.

Manglede Grønland

Designeren besøgte Great Greenlands hjemmeside og savnede Grønland i billederne.

- Det slog mig, at det look de (Great Greenland red.) havde, var meget skandinavisk. Det var blonde modeller, og det lignede, at det hele var fotograferet i en norsk træhytte, og det syntes jeg egentlig var super ærgerligt.

LÆS OGSÅ Indhandlingspriser på sælskind på plads

Han mener, at det som kendetegner sælskind og Great Greenland er grønlænderne:

- Det er grønlænderne, der fanger sælerne. Det er grønlænderne, der forarbejder sælerne. Det syntes jeg manglede i billederne, siger han.

Foto © : Jim Lyngvild

Great Greenlands direktør Preben Møller forventer, at kampagnen vil promovere garveriet positivt med modeller fra Nuuk.

- Selvfølgelig. Promoveringen kan tage et stort skridt gennem billederne. Vi ved, at Jim har et stort hjerte for Grønland. Og her viser han sin store støtte til sælfangsten. Vi er meget glade, for det han gør, siger Preben Møller.

Direktøren håber, at kampagnen kan få salget af sælskindsfrakker til at stige:

Foto © : Jim Lyngvild

- Det kan sagtens ske. De, der bruges på billederne, har stærke farver som gul og pink. Jeg håber, at der også vil komme fokus på de neutrale i de kommende år, fortæller Preben Møller.

Betalte flyrejse selv

Når man ser billederne, skulle spørgsmålet "Er Grønland dansk?" gerne være besvaret entydigt nej, det er Grønland, fortæller Jim Lyngvild.

- Det er et selvstændigt land, og det vil jeg rigtig gerne vise ved at bruge grønlandske modeller. 

Foto © : Jim Lyngvild

Designeren har lavet billederne gratis. Det er min gave til sælindustrien i Grønland, siger han. 

- Jeg har gjort det gratis, fordi jeg synes, at alle de penge, der kommer ind fra sælindustrien skal gå til fangerne - så mange som muligt.

- Jeg har også betalt for min flyrejse. Jeg har gjort alt, hvad jeg kunne for, at det her ikke har kostet fangerne noget.