Jette Larsen til Hermann Berthelsen: A/S INI flyttes ikke til Nuuk

Borgmester i Qeqqata Kommunia, Hermann Berthelsen, har svært ved at forstå fornuften i, at den kommende administrerende direktør for boligselskabet A/S INI i fremtiden skal være placeret i Nuuk og frygter, at boligselskabet er ved at flytte hele den administrative afdeling til Nuuk.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
01. april 2015 13:24

Men borgmester i Qeqqata Kommunia har ikke noget at frygte, når boligselskabet A/S INI's kommende administrerende direktør skal være placeret i Nuuk.

Det siger formand for boligselskabet A/S INI, Jette Larsen til KNR.

- Jeg skal præcisere, at der er ikke tale om, at hovedkontoret skal flyttes fra Sisimiut til Nuuk. Det er den administrerende direktør alene vi påtænker, der skal bo i Nuuk. Og baggrunden til den er, at hovedparten af opgaverne for direktøren findes i Nuuk.

 

50 medarbejdere der er i Sisimiut bliver i byen

Jette Larsen præciserer samtidig, at alle ansatte i Sisimiut ikke skal flytte med.

- Boligselskabet A/S INI er stort set repræsenteret i Nuuk. Alt i alt er der 150 medarbejdere i hele landet, hvor 50 medarbejdere er i Sisimiut. Og vi har ingen planer om, at de 50 medarbejdere skal flytte med, de bliver i Sisimiut, siger Jette Larsen.

Læs også Borgmester forarget over INI-flytning fra Sisimiut til Nuuk

Borgmesteren er allerede informeret om INI's planer

Formanden for boligselskabet undrer sig over, at borgmesteren i Qeqqata Kommunia reagerer så voldsomt, da A/S INI allerede har gjort kommunen opmærksom på de planer, der er med hensyn til, at den kommende administrerende direktør skal bo i Nuuk. Og Jette Larsen fortsætter.

 

- Baggrundet for, at den kommende direktør skal bo i Nuuk er, at der i høj grad skal være plads til forbedringer på alle fronter. Og hvis INI skal ændres til en moderne virksomhed, så er vi nødt til at styrke ledelsen. Og det er det, vi forsøger at gøre, siger formanden for boligselskabet A/S INI, Jette Larsen.