Jess Svane frygter stigninger af elpriser

Borgmesteren i Qaasuitsup Kommunia stillede for over en måned siden et spørgsmål til Selvstyret om, om elpriserne i Ilulissat vil stige, når vandkraftværket ved Ilulissat begynder at producere strøm. Men han har endnu ikke fået svar, og er nu ved at miste tålmodigheden. Han frygter nemlig stigende elpriser.
20. juni 2011 15:01

Borgmester Jess Svane stillede den 17. maj et skriftligt spørgsmål til Selvstyret om, om elpriserne i Ilulissat vil stige, når vandkraftværket ved Paakitsoq nord for Ilulissat begynder at levere el til Ilulissat i slutningen af næste år.

Hans argument for spørgsmålet er, at el-kunderne i Sisimiut har fået forhøjet priserne på elektricitet med op mod en tredjedel.

- Det er jeg bekymret over, at det samme vil ske her. For byggeriet af vandkraftværket ved Paakitsoq er langt dyrere end byggeprisen af Sisimiut vandkraftværk. Samtidig vil vandkraftværket ved Ilulissat forsyne færre kunder end i Sisimiut. Det er derfor bekymrende, siger Jess Svane.

Byggeriet af vandkraftværket nord for Ilulissat forventes at koste omkring 600 millioner kroner. Byggeriet af Sisimiut vandkraftværk har omvendt kostet noget mindre, nemlig 484 millioner kroner:

- Når nu byggeriet af vandkraftværket ved Ilulissat er dyrere og har færre brugere, så kan man hurtigt regne ud, at Ilulissat-borgerne vil få højere prisstigning på elpriserne, siger Jess Svane.

Han frygter, at Selvstyrets tavshed måske kan skyldes Selvstyrets ansættelsesstop. At de ansatte i Selvstyret ikke har tid til at behandle hans spørgsmål. For der er gået over en måned, siden han stillede spørgsmålet til Selvstyret:

- Hvis det er tilfældet, så vil jeg gerne opfordre Naalakkersuisut til at revurdere ansættelsesstoppet. De skal finde ud af, om ansættelsesstoppet påvirker sagsbehandlingen af henvendelser eller andre opgaver negativt, siger Jess Svane.