Jess G. træt af selvbestaltede eksperter

Formanden for Lønmodtagerorganisationen SIK, Jess G. Berthelsen, vender sig i skarpe vendinger mod ICC's forslag om at nedsætte et såkaldt uvildigt råd, der skal vurdere kommende mineprojekter.
18. marts 2011 09:28

Jess G. Berthelsen understreger i en pressemeddelelse, at der ikke er brug for flere - som han siger "uvildige selvbestaltede råd, som giver deres besyv med i en proces, der i forvejen er rigeligt kompliceret for beslutningstagerne og de involverede parter".

- Det selvstyrede Grønland har allerede etableret sig med en politisk og demokratisk styreform. Og vores folkevalgte må tage ansvar for de politiske beslutninger, de er blevet valgt til at føre ud i praksis. SIK er efterhånden grundigt træt af "selvbestaltede eksperter", som i tide og utide kommer med udtalelser om, at vi ikke engang må pisse i vores eget land, lyder meldingen fra Jess G. Berthelsen.

Og så tilføjer han, at der nødvendigvis skal tages forholdsregler om sikkerhed og miljø.

- Men det meget vigtigt, at der snarest kommer gang i beskæftigelsen her i landet, fordi vores økonomi er trængt netop nu, siger SIK-formanden.

Han undrer sig over, at repræsentanter for ICC og Naalakkersuisut rejser til Canada for at diskutere beslutninger , der skal tages her i landet.

- Og ikke nok med det, så har ICC ikke gjort sig den ulejlighed at spørge os i SIK, som varetager arbejdernes interesser, om vi ville deltage, tilføjer Jess G. Berthelsen.