Jess G: Genindfør tax-free

Siden 1. januar 2010 har det været forbudt at indføre toldfrie varer til eget forbrug, når man rejser hjem fra et ophold i udlandet. Men loven er under al kritik, skriver SIK's formand Jess G. Berthelsen i en meddelelse.
Skrevet af Mads Ullerup
29. juli 2012 13:55

Ifølge Jess G. Berthelsen så viser de seneste tal ’sort på hvidt’, at der ikke er dalet så meget som en bøjet 50 øre ned i den slunkne Landskasse på baggrund af forbudet.

På den baggrund opfordrer SIKs formand nu til, at loven ophæves, således at Nalakkersuisut signalerer, at de CITAT - for det første tør indrømme, de tog fejl med denne lov og sidst, men ikke mindst at det stadig er de små glæder, der gør livet lidt mere sjovt at leve for alle mennesker - også lønmodtagerne CITAT SLUT.

Hvis Nalakkersuisuts oprindelige ærinde var at skaffe økonomiske midler til landsregnskabet så er det vel blot et spørgsmål om at erkende, at det ikke viste sig at blive tilfældet, skriver Jess G. Berthelsen.

- Efter min bedste opfattelse er der stor forskel på at skabe love, der gavner hele samfundet, fordi disse love - lad os kalde dem sammenhængende reformer - er gennemtænkte til forskel for forordninger, der er så fortænkte, at vi vælgere ikke forstår, hvad disse love skal gøre godt for i en samlet helhed. Det er ganske enkelt formynderi og moralsk forstoppelse af værste skuffe, skriver Jess G. Berthelsen og fortsætter:

- En gestus i form af at afskaffe netop denne lov vil give befolkningen en følelse af, at vi ikke skal reguleres fra ’vugge til grav’, slutter SIK-formanden.