Jess G. Berthelsen: Giv vores medlemmer en ordentlig løn

Forhandlingerne om en ny overenskomst mellem SIK og Royal Greenland blev i første omgang til en særdeles kort affære. Forhandlingerne startede onsdag, men allerede torsdag gik parterne fra hinanden uden nogen form for enighed.
Skrevet af Peter Troelsen
05. december 2013 09:47

SIK mener ikke, at Royal Greenland tilbyder medlemmerne af SIK en ordentlig løn, og de arbejdsforhold, SIK-medlemmerne har på Royal Greenland, er ifølge SIK helt uacceptable. Adskillige hjemsendelser og deraf følgende lavere løn bliver ikke kompenseret fra arbejdsgiverne, og det har fået SIK til at forlade forhandlingerne om en ny overenskomst.

-Vi vil opfordre Royal Greenland til at give passende lønforhøjelse til arbejderne, som jo sørger for at samfundet i landet kører. Og i den anledning vil vi opfordre ejerne til at tage stilling til løn og arbejdsvilkår i Royal Greenland, vi ved jo, alt hvad der sker inden for Royal Greenland, også kommer til at berøre det øvrige samfund, skriver SIK i en pressemeddelelse.

KNR har forgæves prøvet at få en kommentar til forhandlingerne fra Royal Greenlands HR-chef Søren Olsen Damgaard, men han sidder i møde. Vi vender tilbage med kommentarer fra Royal Greenland når de relevante personer kommer tilbage fra møder.