Jeremiassen: Partifarve betyder ikke noget blandt venner

Kristian Jeremiassen er tungen på vægtskålen, som kan fjerne Naalakkersuisuts flertal. Samtid er han bedste venner med udbryderen Hans Enoksen. Seneste nye er at Jeremiassen ikke deltager i Siumuts Landsmøde.
05. juni 2014 03:30

Kun en enkelt stemme skal flytte før der bliver udskrevet valg igen. Sådan har det været siden Hans Enoksen forlod Siumut for at starte Partii Naleraq. Derfor har det nok været med nerverne ude på tøjet, at formand for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond, har kunne følge de nære venner Kristian Jeremiassen, og Hans Enoksen hygge sig rundt om i byen efter arbejdsdagen er omme.
 
Når de holder pause fra arbejdet i salen er de ofte at finde over et spil dam i Partii Naleraqs partikontor. Rygterne har længe svirret om, at Kristian Jeremiassen ville slå pjalterne sammen med vennen og dermed fremtvinge nyvalg.
 
Seneste udvikling der nok kunne sætte de bange anelser i gang hos koalitionen er, at Kristian Jeremiassen har valgt at blive væk fra Siumuts landsmøde i Manitsoq i næste uge.
 
De kan dog ånde lettet op, for som Kristian Jeremiassen siger, så er det lige meget hvilken partifarve man har, når man er venner, som han er med Hans Enoksen. Men han er Siumutter og respekterer sin formand Aleqa Hammond.
 
Grunden til, at han har meldt afbud til landsmødet er heller ikke et udtryk for modvilje mod Siumut, forklarer Jeremiassen.
 
Han skal tage sig af sine børn, da hans kone skal studere, og efter en lang samling på to en halv måned er det ved at være Inatsisartutmedlemmets tur til at kigge efter børnene.
 
Så er spørgsmålet, hvor tæt Kristian Jeremiassen er på at gå over til Partii Naleraq.
 
- Langt, langt, langt væk, svarer han og slår fast, at han hører til i Siumut.
 
- Men jeg er på vej ned til Hans nu, lyder det til slut fra en grinende Jeremiassen, før han trasker ud af rummet i sin klip klappere.
 
Karl Kristian Kruse kan heller ikke deltage på landsmødet i Manitsoq på grund af en konfirmation.