Jenseeraq fik Årets Kodapris

Der var næsten fuldt hus i Hans Lynge-Salen i Katuaq i Nuuk, da musikrettigheds organisation KODA i går aftes uddelte sine tre årlige priser til grønlandsk musikliv.
Skrevet af Karsten Sommer
07. oktober 2013 03:53

"Årets Pris", for den udgivelse der har været den største "ørehænger" i 2012, gik til sangeren og komponisten Jenseeraq Olsen. Allerede i 2011 var der spot på ham, da han dengang fik "Årets Talentpris" med sin gruppe Uummat.

"Talentprisen" gik i år til den nyskabende gruppe Small Time Giants, der oprindelig kommer fra Qaqortoq. I dag har de base i Danmark, hvor de studerer. De har så småt skabt sig et navn i Danmark, synger på engelsk, men deres sange tar afsæt i deres liv her i Grønland. gruppen, og deres dygtige forsanger Miki Jensen, takkede for prisen med en smuk koncert, der blev belønnet med stående bifald fra publikum.

"Årets Ærespris" gik til den 27-årige Inunnguaq Petrussen, der på trods af sin unge alder har bidraget på mange måder til musiklivet. Allerede som barn med hittet "86 Soorunami" og titelsangen til filmen "Lysets Hjerte". Siden med sine egne grupper, og samarbejde med sin far, Aalut-musikren Iisaavaraq Petrussen.

Og i de senere år også med musikjournalistiske udsendelser i KNR, Grønlands første musikblad Fuzzi og senest med en ny hjemmeside, der informerer om grønlandsk musikliv.

Den flotte KODA-aften i Katuaq, sluttede med intime koncerter med færøske Teitur og danske Søren Huss med band. De nød tydeligvis stemningen. Omend de jokede med om det virkelig passede at der fandtes hvaler i Nuuk. De havde nemlig ingen set.