Jens Erik: Engelsk skal prioriteres

Man skal kunne engelsk, hvis man gerne vil arbejde for olie eller mineselskaber. Derfor vil Naalakkersuisut gøre en ekstra indsats.
Skrevet af Nina-Vivi Andersen
14. januar 2014 10:47

Be ware the Olie is Burning ! - Cairn Energy kræver engelsk, der i de foregående år har savnet grønlandsk arbejdskraft under deres jagt efter olie.

Derfor skal sproget prioriteres fra folkeskolen, mener Naalakkersuisoq for råstoffer Jens Erik Kirkegaard.

- Grønland er på vej til at blive en råstofnation, så tror jeg, det er på tide, at vi politisk debatterer, hvordan vi kan op prioriterer engelsk - allerede fra folkeskolen, siger Naalakkersuisoq for råstoffer Jens Erik Kirkegaard, efter Sermitsiaq har skrevet en artikel om, at Cairn Energy ikke kunne finde lokale medarbejdere her i Grønland.

Én af grundene er, at det skotske firma kræver, at jobansøgeren kan tale engelsk af sikkerhedsmæssige årsager.

Naalakkersuisoq Jens-Erik Kirkegaard ser flere forskellige strategier for at sikre, at flere grønlændere bliver bedre til engelsk. Han opfordrer studerende på lærerseminaret til at tage engelsk som linjefag, så de bliver bedre engelsklærere. Måske det kunne være en idé, at erstatte dansk med engelsk i 2. klasse, tænker ministeren.

- Man kan overveje om engelsk skal erstatte dansk i anden klasse, og så kunne man starte dansk i 4. klasse, sagde Jens Erik Kirkegaard.

Naalakkersuisut har i fredags sendt en ny olie- og minestrategi til høring. Den indeholder blandt andet planer om, hvordan Naalakkersuisut vil sikrer lokale arbejdspladser.