Jens B utilfreds med Aleqas svar

Demokraternes formand mener, at Aleqa Hammond er dobbeltmoralsk og taler udenom i stedet for at svare på det hun bliver spurgt om.
19. juli 2013 04:00

Er der tale om dobbeltmoral, når Naalakkersuisuts formand Aleqa Hammond, synes det er helt ok, at naalakkersuisoq Miiti Lynges ægtefælle har en eftersøgningstilladelse, men mente en tilsvarende situation var kammerateri og etisk forkastelig, da hun sad i opposition.

Det mener Jens B. Frederiksen i hvert fald. Og han er langt fra tilfreds med det svar han har modtaget på sit paragraf 37 spørgsmål.

Her skrev Aleqa Hammond, at hun er meget opmærksom på reglerne, og at det var Miiti Lynge og ikke hendes ægtefælle, der er omfattet af reglerne.

Til Radioavisen oplyste Aleqa Hammond, at hun ikke havde mere at sige til den sag, da hun havde givet et fyldestgørende svar.

Det mener Demokraternes formand dog ikke hun har. Han har nu valgt at genstille sit spørgsmål til landets leder.

- Det har jeg, fordi jeg mener absolut ikke, at Aleqa Hammond svarer på det, som jeg spørger om, siger Jens B. Frederiksen.

Baggrunden for spørgsmålene skal findes i formandens tidligere udmeldinger i forhold til en lignende sag.

- Det var jo sådan, at hun var meget bombastisk i sine udtalelser om Ove Karls og Kuupiks hustroers small scale tilladelser og kom med direkte beskyldninger om korruption, nepotisme og kammerateri, lyder det fra demokraternes formand.

Han stillede derfor spørgsmål til Aleqa Hammonds politiske holdning i forhold til, at ægtefæller har en small scale tilladelse.

Jens B Frederiksen mener, at det hun svare på til hans spørgsmål, er hvorvidt inhabilitetsregler er overholdt eller ej.

- Det er ikke det jeg spørger til. Jeg spørger til, om hun har ændret politiske holdninger til det, når nu et af hendes eget Naallakkersuisut medlemmers ægtefæller er i besiddelse af en small scale tilladelse.

Men Jens B. Frederiksen har altså ikke tænkt sig at acceptere Aleqa Hammonds svar.

- Jeg forventer nu at få et klart svar, på det jeg spørger om, lyder den kontante melding fra Demokraternes formand.