Jens B: Tidligere naalakkersuisoq for sløv

Tidligere Naalakkersuisoq for Råstoffer Ove Karl Berthelsen IA var alt for sløv i optrækket, da det handlede om at få effektueret Qoornoq råstoaftalen. Det mener i hvert fald demokraternes formand Jens B. Frederiksen.
10. oktober 2013 06:17

Jens B. Frederiksen vil gerne ophæve nultolerance for uran men mener, at det er nødvendigt at udsætte beslutningen på grund af utilstrækkelig viden.

Ansvaret placerer han dog ved det tidligere Naalakkersuisut, han selv var med i. 

- Hvis vi var kommet i gang noget hurtigere med at opfylde Qoornoq aftalen, så er jeg næsten sikker på, at vi på nuværende tidspunkt ville have alle de oplysninger, der skal til for at træffe en beslutning om ophævelse af nultolerancen, lyder kritikken fra Jens B. Frederiksen.

Han var jo selv med i den daværende regeringen, men er altså ikke bleg for at pege fingre af den daværende koalitionspartner IA.

- Jeg er fuldstændig enig i, at fra det tidligere ministerium for råstoffer, der kunne man godt have været meget længere fremme i skoene og så få fremskaffet mange af de oplysninger, som vi har efterlyst, så tror jeg faktisk, at hvis det var sket, så ville vores arbejde have været langt længere fremme.

Formand for IA og det daværende Naalakkersuisut Kuupik V. Kleist undrer sig ikke over, at Demokraterne driller sin tidligere koalitionspartner.

- Det undrer mig jo ikke, at demokraterne siger det, fordi de er i princippet også siger ja til uranbrydning i Grønland, og vi mener det modsatte, så det er derfor, siger Kuupik V. Kleist.

Han mener dog ikke, at kritikken har noget på sig.

- Jeg tror ikke, det kunne have ladet sig gøre at lave de baggrundsrapporter hurtigtigere, end det er gjort, slår Kuupik V. Kleist fast.