Jens B: Nick Nielsen lyver

De knubbede ord er fundet frem fra formanden for Demokraterne, og de er afsendt i retningen af naalakkersuisoq Nick Nielsen. Ifølge Frederiksen lyver Nick Nielsen overfor både befolkningen og Inatsisartut. Det skal koste Nick Nielsen jobbet, hvis Frederiksen får magt som han har agt.
Skrevet af Peter Troelsen
07. januar 2014 10:09

Det er endnu engang sagen om beskæringen af tilskud til Nationalteatret, der har skab røre. Her mener Jens B. Frederiksen, at Nick Nielsen lyver omkring omstændighederne, og det er en rasende Jens B. Frederiksen, der i en pressemeddelelse redegør for sagens sammenhæng.

Løgnen fra Nick Nielsen ligger dels i en pressemeddelelse fra naalakkersuisoq for kultur og dels i svarene på § 37 spørgsmål til Nielsen fra Jens B. Frederiksen.

-I en pressemeddelelse fra den 28. november påstår Nick Nielsen, at Nationalteatret ikke har reageret på en henvendelse fra hans Departement, der er blevet sendt til Nationalteatret den 11. november. Denne påstand er ganske enkelt ikke korrekt. Nationalteatret reagerer nemlig på henvendelsen allerede den 14. november. Herefter er der kontinuerlig kontakt mellem Departementet og Nationalteatret, der ender ud i, at der aftales et møde den 28. november, forklarer Jens B. Frederiksen.

De usande oplysninger fra Nick Nielsen fortsætter i Nick Nielsens svar til Jens B. Frederiksen i en række § 37 spørgsmål om Nationalteatret. Frederiksen oplister en række oplysninger, som han ikke mener, er i overensstemmelse med sandheden, og det skal have konsekvenser for Nick Nielsens fremtid som naalakkersuisoq, hvis det står til Demokraterne.

-Nick Nielsen kan efter Demokraternes opfattelse ikke længere bestride posten som Naalakkersuisoq, og vi skal opfordre ham til hurtigst muligt at indgive sin afskedsbegæring til Formanden for Naalakkersuisut. Hvis dette ikke sker, vil vi kraftigt opfordre Formanden for Naalakkersuisut til at træde i karakter og afskedige ham, fastslår Jens B. Frederiksen.