Jens B: Læg hele sagen frem

Svend Hardenberg løftede låget for de forhold der lå op til hans ophør som direktør for Nukissiorfiit. Nu vil Jens B. Frederiksen have hele sagen blotlagt.
22. oktober 2013 10:21

Naalakkersuisut finder ikke anledning til at kommenterer på konkrete personale sager. Det er en sætning landets leder efterhånden kan i søvne. Senest er den brugt i et svar på et paragraf 37 spørgsmål fra Demokraternes formand Jens B. Frederiksen.

Sagen drejer sig om den nuværende chef for formandens departement Svend Hardenbergs afsked med Nukissiorfiit.

Blandt andre radioavisen havde begæret aktindsigt i et notat vedrørende afskeden.

Før denne blev besvaret henvendte Svend Hardenberg sig imidlertid til Sermitsiaq.Ag, der fortalte Svend Hardenbergs version af sagen, hvor der også fremkom anklager mod Jens B. Frederiksen.

Derfor kræver Jens B. Frederiksen nu, at hele sagen bliver lagt frem for offentligheden.   

- Efter min mening er det ikke den endegyldige sandhed han kom frem med, siger Jens B. Frederiksen.

Han har allerede opfordret Svend Hardenberg til at offentliggøre det samlede dokument, da sagen kom op.

- Det har Svend Hardenberg overhovedet ikke reageret på, derfor har jeg set mig nødsaget til at stille de her spørgsmål til Aleqa Hammond.

Her havde Jens B. Frederiksen dog ikke meget mere held.

- Det er jo det, som jeg normalt kalder et ikke-svar. Altså jeg får ikke noget svar på, hvad jeg spørger om, siger Jens B. Frederiksen med henvisning til, at Aleqa Hammond udmelding om, at hun ikke kommenterer på personalesager.

- Det synes jeg er utilstedeligt, fordi hovedpersonen i selv har offentliggjort det delvist, eller i hvert fald givet oplysninger omkring det, siger Jens B. Frederiksen.

Demokraten er også noget utilfreds med Svend Hardenbergs kritik af ham selv.

- Jeg synes, det er utrolig kritisabelt, at Svend Hardenberg som departementschef for formandens departement, går ud med et slet skjult angreb på oppositionen. Han skal holde sig neutral.

Her til formiddag har det ikke været muligt at træffe Svend Hardenberg til en kommentar.