Jens B. Frederiksen: Ingen planer om at lukke lufthavn i Qaarsuarsuk

Der er ingen konkrete planer om at lukke lufthavnen i Qaarsuarsuk ved Uummannaq.
14. juli 2009 05:21

Det fremgår af et svar fra Landsstyret til Siumuts Doris Jakobsen. Hun har stillet et paragraf 36-spørgsmål på baggrund af en KNR-debatudsendelse, hvor Landsstyremedlem for trafik, Jens B. Frederiksen angiveligt skulle have sagt, at han ikke var afvisende over for tanken om at lukke lufthavnen ved Uummannaq.

Men det afviser Jens B. Frederiksen. I stedet fremhæver han, at Landsstyret nu ønsker at undersøge alle landets 59 lufthavne, for at få fastslået om de udnyttes optimalt.

Undersøgelsen skal også afdække, om det nogle steder vil være mere formålstjenligt at bruge helikopter i stedet for fastvingede fly. Landsstyret ønsker desuden at se på muligheden for at indgå en samlet servicekontrakt med én operatør i stedet for som i dag at operere med tolv forskellige servicekontrakter.

- Landsstyret har altså ingen konkrete planer om nedlæggelser af lufthavne, men ønsker at overveje alle muligheder med henblik på at fremme en transportpolitik, der understøtter Landsstyrets overordnede politiske mål for Grønland, lyder det fra Jens B. Frederiksen til Siumuts Doris Jakobsen.