Jens B. Frederiksen: Ingen penge i el, vand og varme

Der er masser af muligheder for at tjene penge på internet og mobiltelefoni. Det er der tværtimod ikke på el, vand og varme. Derfor vil Naalakkersuisut ikke omdanne Nukissiorfiit til et aktieselskab, sådan som det ellers allerede er sket med Tele.
20. oktober 2009 12:19

Det fastslog naalakkersuisoq for infrastruktur Jens B. Frederiksen på et pressemøde i formiddags.

- Forskellen er, at Tele har en hulens masse udviklingsmuligheder. De kan øge deres indtjening ved forskellige tiltag eksempelvis internet- og telefoniområdet. Det kan Nukissiorfiit ikke, siger Jens B. Frederiksen, og han tilføjer:

- Nukissiorfiit er et forsyningsselskab, som tjener penge på folks behov. Og dét behov er konstant. Vi tror faktisk ikke på, at der er ret mange muligheder for at øge salget. Tværtimod bliver det sikkert formindsket, i og med at Naalakkersuisut også vil nedbringe udledning af CO2.

Naalakkersuisut vil især gerne have kontrol med de anlægsopgaver, som Nukissiorfiit skal gennemføre. Derudover vil politikerne også være med til at bestemme prise på el, vand og varme.

- Det er Selvstyrets ansvar, at der er forsyning til alle, og det er vores ansvar, at det gøres til rimelige priser. Ligesom der skal holdes øje med forbruget og lønninger, så derfor er der behov for kontrol, fastslår Jens B. Frederiksen.