Jens B. Frederiksen: Et samarbejde skal foregå i gensidig respekt

Hvis man skal have et samarbejde med hinanden skal det være i gensidig respekt, og det har vi følt der ikke var, siger formand for Demokraterne Jens B. Frederiksen i forbindelse partiets ophævelse af dets tekniske samarbejdsaftale med De Konservative i Danmark.
Skrevet af Mads Lynge
01. marts 2010 15:45

Han giver eksempler på hvorfor de ophævet samarbejdsaftalen med De Konservative:

- Der har været en del udtalelser på børneområdet, og en del udtalelser på klimaområdet fra deres grønlandsordfører, som vi ikke har kunne stå inde for. Og så har vi gentagne gange forsøgt få dem i tale på nogle punkter, hvor det ikke er lykkedes. Derfor mener vi, at et samarbejde skal være gensidigt. Vi er ikke et konservativt parti. Vores tekniske samarbejde med dem, har meget ofte været misforstået i medierne, hvor man går ind og stempler os som værende konservative, og det er vi ikke, siger Jens B. Frederiksen.

Ifølge en pressemeddelelse skriver Jens B. Frederiksen, at Demokraterne grundlæggende er et socialliberalt parti, og at det især er i de danske medier de bliver fremstillet som et konservativt parti:

- Demokraterne er et socialliberalt parti og De Konservative er et konservativt parti, skriver han i pressemeddelelsen.

Derudover mener han der har været udmeldinger fra De Konservative, der ikke stemmer overens med Demokraternes politik:

- Siden starten har det altid været meningen, at vi skulle høre hinanden i grønlandske spørgsmål. De konservatives grønlandsordfører Per Ørum Jørgensen har sidste år gentagne gange udtalt sig om Grønland uden først at høre os. Vi har endda haft nogle møder med Per Ørum Jørgensen, hvor der blev aftalt bestemte ting om eksempelvis klimaet, hvor De Konservative rent faktisk har meldt noget ud, som er stik imod det som vi egentlig har talt om, siger formand for Demokraterne Jens B. Frederiksen.

Han understreger, at Demokraterne ikke er på vej ind et samarbejde med et andet dansk parti.