Jens B.: Det bliver for dyrt

At opretholde et landsdækkende alarmsystem vil være forbundet med alt for store omkostninger, det mener naalakkersuisoq Jens B. Frederiksen. Hans siger at borgerne fortsat kan ringe til politiet, der kan hjælpe dem på vej, og sørge for, at den rette hjælp når frem.
Skrevet af Mads Lynge
07. april 2011 17:09

Det vil være alt for dyrt at oprette en fælles alarmcentral for hele landet. Det siger medlem af Naalakkersuisut for boliger og infrastruktur, Jens B. Frederiksen, der har det overordnede ansvar for beredskabet i Grønland.

Otto Albrechtsen, der er førstehjælpsinstruktør, fortalte ellers i gårsdagens aftenradioavis, at der er brug for ét telefonnummer ved nødsituationer her i Grønland.

Politiet har et hav af forskellige numre landet over. I seks byer kan man få fat i brandvæsenet ved at taste 113, mens andre numre gælder andre steder.

I nødsituationer kan man ringe til 112 fra sin mobil, men det kan man ikke fra en fastnet-telefon.

Derfor ønsker Otto Albrechtsen, at der oprettes en alarmcentral, der skal tage sig af alle nødopkald i landet:

- Men det vil være forbundet med alt for store omkostninger, at opretholde sådan et system. Borgerne kan ringe til politiet, der kan hjælpe dem på vej, og sørge for, at den rette hjælp når frem, siger naalakkersuisoq Jens B. Frederiksen.

Han kan på nuværende tidspunkt ikke sige om der kan oprettes en alarmcentral. Det ville kræve en undersøgelse af behovet for en central, men der er ikke planer om at gennemføre en sådan undersøgelse, fastslår han.