Jens B. afviser lovbrud

Naalakkersuisut har ikke brudt loven, da de købte 84 boliger fra Permagreen. Det fastslår naalakkersusoq for boliger Jens B. Frederiksen.
Skrevet af Rune Langhoff
24. juli 2010 11:42

Arbejdsgiverforeningen Nusuka beskyldte i går Naalakkersuisut for at bryde licitationsloven ved at købe boligerne uden at udbyde opgavent offentligt.

- Jeg synes, det er særdeles hård udmelding, der kommer fra Nusuka. Jeg kan garantere for, at der ikke er sket lovbrud, siger naalakkersuisoq for boliger og infrastruktur Jens B. Frederiksen.

Ifølge formand for arbejdsgiverforeningen Nusuka, Gerth B. Lynge, var Permagreen allerede i gang med at bygge de 84 boliger i slutningen af 2009, da købsaftalen blev underskrevet.

Men Jens B. Frederiksen afviser beskyldningen om lovbrud. Selvstyret har ligesom alle andre ret til at købe og sælge bygninger. Og det uden at licitationsloven brydes, siger han:

- Inden købet har vi rådført os med advokater, som siger, at der ikke er noget ulovligt i det. Handlen er også godkendt af Inatsisartuts finansudvalg. Det er hverken en overtrædelse af den tidligere licitationslovgivning eller den tilbudslov, der trådte i kraft efter 1. januar i år. Men naturligvis skal Selvstyret også have muligheden for at gå ind og lave en god handel i forhold til vores egen økonomi og de muligheder, vi har. Vi skal jo tænke på, at det er skatteborgernes penge, vi forvalter, siger Jens B. Frederiksen.

Men det tilfredsstiller ikke Nusuka. Gerth B. Lynge siger:

- At sælge og købe er et vidt begreb, men at gå ud og købe 84 boliger uden nogen som helst konkurrence. Det er ikke acceptabelt set fra Nusukas side. Vi mener, der burde have fundet en offentlig licitation sted, når det er en så stor opgave.