Ole Møller: Jeg siger tak til Grønland og befolkningen

Det har været en tragisk hændelse for Ole Møllers familie, og selvom de har haft en hård tid, er de trods alt begyndt at genvinde deres kræfter. Og det skyldes befolkningen, fortæller familiefaren.
Ole Møller til venstre med hans familie i Uummannaq Foto © : KNR

- Jeg siger tak til Grønland og befolkningen. Og ikke mindst den hjælp, der kom fra andre lande. Jeres store hjælp har givet os trøst, siger Ole Møller fra Nuugaatsiaq.

Nuugaatsiaq blev ramt af flodbølgen d. 17. juni. Fire personer er savnet, herunder Ole Møllers søn, svigerdatter og barnebarn.

LÆS OGSÅ Maqaasineqartut ujaarineqarnerat politiit taamaatiinnaraat

I sidste uge oplyste politiet, at man formoder, at alle fire er omkommet.

Ole Møllers anden søn kom også til skade ved flodbølgen og blev indlagt på Dronning Ingrids hospital.

- Katastrofen har selvfølgelig taget hårdt på os, og det kæmpe chok vi fik, har resulteret i, at vi har svært ved at huske, hvad der egentlig skete.

Familien blev lørdag aften evakueret til Uummannaq, da flodbølgen ramte deres bygd. Ole Møller fortæller, at familien hver dag modtager masser af ømhed og kærlighed, eksempelvis i form af smil og gaver, fra borgerne i Uummannaq.

Ole Møllers familie bliver stærkere for hver dag der går, men der er stadig en lang vej til, at hverdagen bliver normal for dem, forklarer han:

- Vores ydre bliver bedre. Men, der vil gå rigtig lang tid før vores indre er helet. Folket giver os rigtig meget styrke.

Oveni den personlige tragedie, har familien mistet alt, hvad de havde i Nuugaatsiaq.

Og siden de endnu ikke kan vende tilbage til bygden, vil de tilpasse sig forholdene i en stor by:

- Vi skal selvfølgelig arbejde for at blive en del af byfolket. Vi kommer jo fra en bygd, og det er nogle helt anderledes forhold, vi skal tilpasse os.

LÆS OGSÅ Pipaluup anini, ukuaasani soralussanilu arfininngormat unnukkut annaavai

Ole Møller imponeret over alles indsats for at hjælpe dem som blev ramt. Og ikke mindst siger han stor tak til psykologerne, der har hjulpet.

- Jeg er stolt af, at vi i Grønland har så dygtige grønlandske psykologer, som har hjulpet os, da vi var psykisk meget langt nede. Vi har lært meget af dem, siger Ole Møller fra Nuugaatsiaq.