Øjenvidne: Jeg så en stor sort røgsky

En sprængning i et stenbrud sendte en byge af sten afsted mod svømmehallen Malik og resulterede i, at flere ruder blev smadret. Det fortæller en ansat, som var i svømmehallen med sin søn.
Foto © : Ole Bourup
Skrevet af Jonas Fievé
09. september 2017 18:32

Anton Tommassen befandt sig i svømmebassinet med sin søn, og oplevede dermed på nærmeste hold sprængningen der gik helt galt.

- Så hørte vi et ordenligt brag, og det begyndte at ryste der, hvor vi var, siger Anton Tommassen.

Han kigger derfor ud af de store vinduespartier, som vender ud mod stenbruddet, hvor sprængningen har fundet sted, og opdager til sin store forskrækkelse en stor sort røgsky.

LÆS OGSÅ Svømmehal bombarderet med sten

Beskyttede sin søn

Det eneste Anton Tommassen tænker på er at beskytte sin søn, som befandt sig sammen med ham i bassinet.  

- Jeg hiver ham til mig og to sekunder efter bliver fire store vinduer smadret af sten fra sprængningen, siger han til KNR.

Der befinder sig omkring 50 mennesker i svømmehallen, hvor 20 af dem var i det område, hvor stenene slog ind. En evakuering blev hurtigt iværksat, fortæller Anton Tommassen, som til dagligt arbejder i Svømmehalen som tekniker.

- Folk de var forskrækket, og stod i første omgang helt stille uden at gøre noget. Alle var i Chok.

LÆS OGSÅ Sprængning spærrede vejen til Qinngorput

En stor sten på bunden

Ifølge politiet er to personer kommet lettere til skade, da de enten er blevet ramt af sten eller glasskår. Det var dog ikke så slemt, at de to skulle på hospitalet til behandling.

Anton Tommassen priser sig lykkelig for, at der ikke var nogen af gæsterne, der blev ramt af de store sten.

- Vi er bare heldige alle sammen i svømmehallen. For vi kunne se, at der var en ret stor sten, som var endt på bunden af bassinet.

Kommunikationschef i Kommuneqarfik Sermersooq, Lars Damkjær, oplyser til KNR, at udbedringerne af skaderne er begyndt og, at svømmehallen i hvert fald er lukket resten af weekenden.

Han oplyser desuden, at sprængningerne i det nærtliggende stenbrud er indstillet og vil først blive genoptaget, når man har fundet årsagen til, at dagens sprængning gik galt.