Qulaarpaa - Jeg blev seksuelt krænket som treårig

Virkeligheden for ofre for seksuelle overgreb er hård og ubarmhjertig, og problemet er så omfattende, at vi tager det op i Qulaarpaa på torsdag den 7. maj. I den forbindelse har vi modtaget en e-mail fra en 58-årig kvinde fra bygden Akunnaaq.
Foto © : Paalu Møller/KNR
06. maj 2015 05:35

Virkeligheden for ofre for seksuelle overgreb er hård og ubarmhjertig, og problemet er så omfattende, at vi tager det op i Qulaarpaa på torsdag den 7. maj.

I den forbindelse har vi modtaget en e-mail fra en 58-årig kvinde fra bygden Akunnaaq.

Her fortæller hun sin historie:

Mit navn er Grethe Olsen, og jeg blev seksuelt misbrugt som barn. Jeg kan tydeligt huske den smerte, jeg fik som treårig, da det skete første gang.  Det glemmer jeg aldrig. Min smertefulde barndom, kalder jeg min barndom, da jeg kun husker smerte derfra. Og da jeg startede i skolen, oplevede jeg igen smerte fra flere mænd.

Jeg er vokset op i et voldeligt hjem med alkoholmisbrug, hvor jeg aldrig kunne sove i fred, og jeg bebrejdede mig selv for alt, hvad der skete.

Det er ikke alle voksne, der rækker hånden ud til én, jeg måtte ikke fortælle om, hvad der var sket. Jeg bildte mig selv ind, at der ingen hjælp var at hente, og skolen var et tilflugtssted for mig som barn.

Lige nu står jeg i den situation, at jeg kan opsøge hjælp, og min kære mand støtter mig i alt. Hjælper mig på vej og lægger øre til, hvad jeg har at fortælle.

Før i tiden følte jeg at have mistet min kvindelighed, men i dag føler jeg mig som kvinde. Jeg har i dag et lykkeligt liv og et arbejde, som jeg er rigtig glad for.

Det er, kort fortalt, de forfærdelige ting jeg har oplevet, som jeg gerne vil dele med andre. 

Læs også - Jeg var fem år første gang

Læs også - Tal med nogen om overgreb

Læs også Mærket for livet