IWC uden berettigelse

Efter Den Internationale Hvalfangstkommission (IWC) i går, med meget stort flertal, afviste Grønlands ønske om kvoter på hvalfangst, er det regnet ned med kritik af IWC. Dels fra grønlandsk og dansk side, men også fra IWMC, der er verdens mest indflydelsesrige fortaler for bæredygtig udnyttelse af vilde dyr.
Skrevet af Peter Troelsen
06. juli 2012 09:22

Et stort flertal, desværre også med flere EU-lande, afviste i går Grønlands ønske om kvoter til hvalfangst. Det skete selv om forslagene var biologisk forsvarlige og Grønland i kraft af de oprindelige folks status, har ret til fangst af store hvaler.

-Nogle delegationer misbruger IWC´s regler ved at udpege vindere og tabere er baseret på et politisk grundlag i stedet for på et videnskabeligt. Adgang til mad og levebrød er en grundlæggende rettighed. Den vilkårlige og tilfældige karakter af beslutninger på dette møde undergraver driften af ​​IWC, tordnede en meget utilfreds formand for IWMC Eugene Lapointe efter afstemningen.

Flere af medlemslandene mente ikke, at Grønland skulle tildeles højere kvoter, da man betragtede fangsten som kommerciel. Blandt de indimellem dybt tåbelige argumenter var, at man serverede hvalkød på restauranter for turister. De har åbenbart aldrig hørt om, at oprindelige folk også spiser ud med jævne mellemrum.

-Folk skal ikke tvinges til at ændre deres kostvaner og ændre deres kulturer og traditioner, bare fordi nogle misbilliger deres valg. IWC er ikke en samling af diætister dannet for at beslutte, hvilke fødevarer folk får lov til at spise, og hvor meget de har brug for, fastslog formanden for IWMC Eugene Lapointe.