Ittoqqortormiit ramt af voldsom storm på femte døgn

Den østgrønlandske by har i fem dage været mere eller mindre totalt lukket ned på grund af kraftig storm, og det fortsætter de kommende dage.
Udsigtens fra politiets hoveddør
Skrevet af Jaaku Lyberth
18. januar 2018 16:11

Vindstød på op til 65 meter i sekundet og generelt voldsom snestorm har lukket det meste af Ittoqqortoormit ned de seneste fem døgn. Det fortæller politi og sygehusvæsen.

- Vi har ikke kunnet se naboen hus på grund af den forfærdelige snestorm siden lørdag aften, fortæller politiassistent Peter Pedersen. 

LÆS OGSÅ Storm lukker alt i Ittoqqortoormiit

På Sundhedscentret i byen er der heller ikke meget at se til, fortæller sygeplejerske Birgit Kruse.

- Når stormen engang imellem stilner lidt af, og sigtbarheden er mere farbar, kan man skynde sig at komme udenfor og gøre de mest nødvendige ærinder, fortæller hun.

Vejret har også forårsaget, at skolen i byen, Ejnar Mikkelsenip Aluarpia,  har været lukket hele ugen. Politiet opfordrer borgerne i byen til at blive indendøre, så længe stormen stadig raser.

Ifølge DMI-meterolog Hans Peter Wandler er det flere frontzoner i Østgrønland, der er skyld i det voldsomme vejr. Fredag stilner stormen lidt af, inden det igen kommer til at blæse op til 40 meter i sekundet fredag aften. Lørdag kan borgerne i Ittoqqortormiit se frem til lidt mildere vejr med vind på omkring 20-25 meter i sekundet.

LÆS OGSÅ Voldsom storm raser i Sydgrønland