Ittoqqortoormiits 9. klasser kan blive hjemme

Skolebørnene i Ittoqqortoormiit får nu igen fra det kommende skoleår mulighed for at gå i 9. klasse i deres hjemby.
19. juni 2014 06:53

Fra skoleåret 2015-16 bliver det også muligt at få 10. klasse med. Det har kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq besluttet på sit seneste møde.

Og den nyhed modtages med stor glæde i Ittoqqortoormiit. Leder af Ejnar Mikkelsen Skole Peter Mønster kalder ligefrem beslutningen suveræn.

- Det er det bedste for eleverne, for skolen og for hele byen, siger han.

For to år siden var Ittoqqortoormiit plaget af lærermangel og ledelsesproblemer, og det gik hårdt ud over de ældste elevers eksamensresultater. Derfor besluttede kommunalbestyrelsen, at eleverne i byens 9. og 10. klasser skulle flyttes til enten Tasiilaq eller Nuuk. Valget var frit.

Men den ordning ophører nu. Skolen har både fået ny ledelse og også flere uddannede lærere, hvilket er en forudsætning for undervisningen i 9. og 10. klasserne.

Også blandt skoleeleverne er der stor tilfredshed med, at de nu kan tage 9. klasse i hjembyen. Alle syv elever fra den nuværende 8. klasse har meldt sig til 9. klasse i næste skoleår i hjembyen, og fra det næste skoleår kan de så fortsætte i 10. klasse i Ittoqqortoormiit.