Italiensk stemning i Nuuk i dag

Parliamo italiano? Taler du italiensk? Sådan lød det i Nuuk i dag, hvor det italienske krydstogtsskib Costa Deliziosa bragte op mod 2.500 krydstogtsgæster til byen.
Skrevet af Karsten Sommer
07. august 2011 15:42

- Det er andet år i træk, at det italienske rederi Costa besøger Grønland. Sidst var de her med søsterskibet Luminosa, og det var en stor succes, fortæller seniorkonsulent ved Grønlands Turist- og Erhvervsråd, Malik Milfeldt.

Deliziosa er et rigtig stort luksusskib, der rummer over 1.100 kahytter, 2 udendørs og 1 indendørs swimmingpool, et kasino, en avanceret biograf og adskillige barer, restauranter og cafeer, som serverer ægte italiensk mad og stemning, fortæller Malik Milfeldt.

Passagererne er hovedsageligt fra Italien, og Nuuk Tourism havde indkaldt 30 ekstra guider til at servicere de mange turister. Også mange fra den 1000 mand store besætning benyttede deres fridag til at besøge Nuuk, fortæller direktør i Nuuk Tourism, Jon Krog.

- Og alt i alt må man sige dagen er gået rigtig godt, siger han.

- De ekstra 30 guider gjorde at vi kunne servicere virkelig mange af krydstogtsturisterne. 300 kom ud at sejle, og havde vi haft flere både til rådighed, kunne vi have sejlet med dobbelt så mange, siger Jon Krog.

Ved 18-tiden her til aften sejlede Deliziosa så videre mod nord til Ilulissat. Dér løser man udfordringen med så mange turister ved, at skibet ligger to dage ud for Ilulissat, både tirsdag og onsdag, så flest muligt ombord kan komme på udflugter.

Costa Deliziosa er det største skib, som besøger Ilulissat i år, mens Nuuk har et endnu større skib til gode, nemlig Crown Princess med plads til over 3.100 passagerer, som kommer til hovedstaden - og Nanortalik - i september.