Italienere risikerer fem års fængsel for brud på karantæne

Op til fem års fængsel kan være konsekvensen i Italien, hvis man bryder karantæneregler efter virussmitte.
743 mennesker er døde i Italien det seneste døgn af coronavirus, var meldingen i går. Det bringer det samlede antal af døde op på 6.820, oplyser regeringen ifølge Reuters. Foto © : Carlo Hermann/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
25. marts 2020 08:19

Italien vil skærpe straffen til borgere, der bevidst bryder karantænereglerne, skriver nyhedsbureauet dpa.

Bryder en person, som er smittet med coronavirus, bevidst sin karantæne, kan det føre til mellem et og fem års fængsel, er meldingen fra myndighederne.

Desuden kan folk, der overtræder de generelle regler for selvisolering, få bøder på mellem 400 og 3.000 euro (det svarer til omkring 22.000 kroner), sagde premierminister Giuseppe Conte ifølge dpa efter et regeringsmøde.

Katastrofemyndighed vurderer at 700.000 er smittede

Begge dele er en markant skærpelse i forhold til tidligere straffe på op til tre måneders fængsel og en bøde på 206 euro.

743 mennesker er døde i Italien det seneste døgn af coronavirus, var meldingen i går. Det bringer det samlede antal af døde op på 6.820, oplyser regeringen ifølge Reuters.

Dermed er der igen en stigende tendens i dødstallet

Lederen af den italienske katastrofehåndtering siger ifølge Reuters til avisen La Repubblica, at der kan være omkring 700.000 smittede i Italien. Det er ti gange højere end de bekræftede tilfælde.