Israel og Hamas indgår våbenhvile efter blodig weekend

Intense angreb fra begge sider blev pludselig indstillet i de tidlige morgentimer mandag.
I alt 23 palæstinensere, heraf mindst ni militante, blev dræbt i weekenden. AP skriver, at mindst to gravide kvinder og to babyer var blandt de dræbte. Foto © : Israel Defense Forces/Flickr Creative Commons
Skrevet af Ritzau
06. maj 2019 09:24

Det er Israel og den palæstinensiske enklave Gaza er blevet enige om at stoppe de gensidige angreb, som henover weekenden har kostet adskillige mennesker livet.

- Aftalen om en våbenhvile begynder mandag klokken 4:30, siger en palæstinensisk embedsmand med kendskab til aftalen til nyhedsbureauet Reuters.

Samtidig har den israelske hær meddelt, at et delvist udgangsforbud i den sydlige del af landet er ophævet, og dét signalerer våbenhvile.

I alt 23 palæstinensere, heraf mindst ni militante, blev dræbt i weekenden. AP skriver, at mindst to gravide kvinder og to babyer var blandt de dræbte.

Blandt de dræbte er Hamed Ahmed al-Khodary, der er et højtstående medlem af Hamas. Militæret i Israel mener, at han havde ansvaret for at overføre penge fra Iran til bevæbnede grupper i Hamas.

Derudover blev også fire israelere dræbt af palæstinensere fra Hamas i Gazastriben.

Militæret i Israel oplyser, at der er sendt over 600 raketter i retning af byer i det sydlige Israel. Over 150 af raketterne blev skudt ned af Israels forsvarssystem.

Hvis våbenhvilen står ved magt, falder den sammen med ramadanen - den muslimske fastemåned - der begynder i dag, mandag.