Islandske dommere på vej til Grønland

Uenighed mellem grønlandske håndbold dommere og håndboldforbundet GHF fører nu til at islandske og danske dommere formentlig bliver hyret til at dømme BankNordik GM i Ilulissat.
Skrevet af Noah Mølgaard
12. april 2012 13:13

Håndbold dommernes forening Siggarta sendte sine forslag til dommerhonorer i februar. Nu svarer GHF kort tid før GM, at de ikke vil gå med til dommernes krav.

- Jeg vil gerne understrege, at BankNordik GM i Ilulissat bliver afviklet som planlagt og det bliver kvalificerede dommere, der skal dømme kampene, siger næstformanden for GHF John Jakobsen til KNR.

Han bekræfter overfor KNR, at de nu er gået igang med at finde andre dommere end Siggarta's medlemmer. Og dommernes forening kræver at de grønlandske dommere står fast ved deres krav.

Begge parter vil ikke oplyse tal, men der er uenighed omkring størrelsen af dommernes honorarer. De grønlandske dommere skal indgå aftale inden for det næste døgns tid, hvis de skal dømme kampe i Ilulissat. De har nemlig flybillet til fredag eftermiddag.

- Vi har fået et forhandlingsmandat fra vores medlemmer og vi har mandat til at stå fast ved vores krav. Men jeg vil gerne understrege at vi er åbne til at forhandle videre og vil til enhver tid genoptage forhandlingerne, siger formanden for Siggarta Steffen Silassen til KNR.

GHF er også begyndt at indstille sig på, at der ikke bliver indgået ny aftalen inden BankNordik GM starter i Ilulissat.

- Jeg kan bekræfte at vi har kontaktet islandske og danske dommere. Og BankNordik GM bliver afviklet som planlagt, siger John Jakobsen fra GHF.