Islandske børn har fået det sværere

Det er blevet sværere at være barn i Island i det seneste år, oplyser de sociale myndigheder iflg. den islandske avis Morgunbladid.
Skrevet af Karsten Sommer
05. juni 2009 14:15

Antallet af sociale sager med børn involveret, er steget med 40 procent i årets første måneder, i forhold til samme periode sidste år.

Politiet i Island har på det seneste modtaget mange anmeldelser om sager, hvor der er fundet børn, der er blevet fysisk eller psykisk misrøgtede af deres forældre. Samtidig er der en stor stigning i antallet af børn der indtager stoffer, begår kriminalitet, pjækker fra skole, eller er involveret i voldssager.

Myndighederne mener at det er for tidligt, entydigt at give den økonomiske krise i Island skylden for de mange sager med børn. Men chefen for det islandske børneværn siger dog til avisen:

- Netop i økonomisk pressede tider som disse, må vi være parat til at støtte de familier der er særlig hårdt ramt af den økonomiske krise. Deres børn er specielt sårbare, siger Bragi Gudbrandsen der som chef for Børneværnet glædeligvis oplever at mange forældre har forstået at de i ugunstige tider må gøre en ekstra indsats for at støtte op om deres børn, skriver Morgunbladid.