Foto: Isfell Sisimiut A/S

Islandsk vodbinderfirma åbner afdeling i Sisimiut

Hvad udad tabes skal indad vindes. Netop som det er offentliggjort at Sisimiut mister Pisiffik som arbejdsplads i byen, fortæller den islandske virksomhed Isfell at de har startet et vodbinderi i byen.

Isfell Sisimiut A/S tilbyder fangstredskaber og andre varer til skibe og fiskefabrikker, inklusiv et bredt udvalg af beskyttelsesudstyr og arbejdstøj til entreprenører og håndværkere.

Den nye virksomhed er oprettet i samarbejde med fiskereder Hanseraq Enoksen, som i forvejen driver rederiet Angunnguaq A/S.
Sisimiut er valgt blandt andet på grund af byens gode havneforhold, og det faktum at havnen er isfri hele året, fortæller selskabets Magnus Eyolfsson i en pressemeddelelse.

Derudover er Sisimiut havnen, hvor mange fiskerivirksomheder i forvejen lander deres fangster, ligesom havnen besøges også af udenlandske skibe, der fisker ved Grønland og Canada.

Firmaet driver nu virksomhed i tre lande.

I Island ligger virksomhedens hovedkontor samt syv vodbinderier. Derudover drives et datterfirma i St. John’s i Newfoundland, med vodbinderi samt engroshandel for fiskerederier, der arbejder ved Canadas kyster og ud for Newfoundland.

Isfell Sisimiut A/S håber at firmaets ankomst til Sisimiut vil føre til yderligere samarbejde på fiskeriområdet mellem Grønland og Island.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt