Islandsk vodbinderfirma åbner afdeling i Sisimiut

Hvad udad tabes skal indad vindes. Netop som det er offentliggjort at Sisimiut mister Pisiffik som arbejdsplads i byen, fortæller den islandske virksomhed Isfell at de har startet et vodbinderi i byen.
Foto © : Isfell Sisimiut A/S
Skrevet af Karsten Sommer
15. juli 2015 04:56

Isfell Sisimiut A/S tilbyder fangstredskaber og andre varer til skibe og fiskefabrikker, inklusiv et bredt udvalg af beskyttelsesudstyr og arbejdstøj til entreprenører og håndværkere.

Den nye virksomhed er oprettet i samarbejde med fiskereder Hanseraq Enoksen, som i forvejen driver rederiet Angunnguaq A/S.
Sisimiut er valgt blandt andet på grund af byens gode havneforhold, og det faktum at havnen er isfri hele året, fortæller selskabets Magnus Eyolfsson i en pressemeddelelse.

Derudover er Sisimiut havnen, hvor mange fiskerivirksomheder i forvejen lander deres fangster, ligesom havnen besøges også af udenlandske skibe, der fisker ved Grønland og Canada.

Firmaet driver nu virksomhed i tre lande.

I Island ligger virksomhedens hovedkontor samt syv vodbinderier. Derudover drives et datterfirma i St. John’s i Newfoundland, med vodbinderi samt engroshandel for fiskerederier, der arbejder ved Canadas kyster og ud for Newfoundland.

Isfell Sisimiut A/S håber at firmaets ankomst til Sisimiut vil føre til yderligere samarbejde på fiskeriområdet mellem Grønland og Island.