Islandsk supermarkedskæde i Nuuk

Den islandske svar på Netto, supermarkedskæden ’Bonus’, har fået en filial i Nuuk, men de lave priser som butikskæden tilbyder i Island gælder ikke i Nuuk.
Skrevet af Pipaluk Høegh
19. september 2012 06:14

Slik, dåsemad og chip fra Canada og Island. Det er nogle af de madvarer, som kan købes i den nye Bonus butik i Nuuk centrum. Supermarkedet åbnede d. 30. august, og indtil videre er der 8 medarbejdere udover medejeren Poul Jensen. Den 600 kvadratmeter store Bonus butik er endnu ikke fyldt helt op med fødevarer.

- Vi vil opbygge stille og roligt, men inden for et års tid så kan man regne med, at butikken vil være fyldt helt op. Det er meningen, at man skal kunne købe lidt af det hele. Det man mest har behov for i sin dagligdag, men det kan vi ikke tilbyde endnu, siger medejer af Bonus i Nuuk, Poul Jensen.

Supermarkedskæden Bonus er det islandske svar på Netto i Danmark. Bonus-butikker i Island giver garanti for at have de laveste priser i Island, men den garanti vil Bonus filialen i Nuuk ikke give. 

- Det gør man i Island, men det gør vi ikke i Grønland. Jeg har kun mine egne penge og havde kun en halv million til at starte op med,og så kan man ikke konkurrere så meget, forklarer Poul Jensen.

I stedet vil butiksejeren satse på at have anderledes varer fra Island, Canada og USA. Varer som kunder normalt ikke kan købe i Pisiffik og Brugsen. Basis fødevarer som kan holde længe. Men hvordan går det så med at sælge de anderledes varer?

- Folk køber faktisk lidt af det hele. Slik bliver revet mere væk end dåsevarerne. Ellers så kører det derudad. Vi satser på at have anderledes slik, end det man kan få fra Danmark, som f.eks. lakrids med chokoladeovertræk, siger medejer af Bonus, Poul Jensen.

Selvom Bonus butikken i Nuuk ikke er lige så billigt som Bonus supermarkederne i Island, så satser Poul Jensen på, at det bliver billigere, at handle i hans Bonus butik  i fremtiden.

- Vi vil gerne gøre det så billigt som muligt for vores kunder, det er helt klart et mål, vi har, siger Poul Jensen.