Islandsk skakforening inviterer til skakfest i Nuuk

OPDATERET: Der bliver gang i konger, dronninger, løbere og bønder, når den islandske skakforening Hrókurinn i dag starter en ugelang skakfest i Nuuk i samarbejde med TELEPOST. Den planlagte skakfest er udsat til i morgen, på grund af aflysning af fly fra Island i går. Derfor bliver arrangementerne foreløbig udskudt med 1 dag, oplyser arrangørerne.
Foto © : Alan Levine/Flickr Creative Commons
Skrevet af Karsten Sommer
25. november 2014 07:18

Hrókurinns medlemmer vil besøge folkeskoler, børnehaver og institutioner og byde på masseskak og skakturnering i Nuuk Center.

Islændingene har siden 2003 arbejdet på at udbrede skak i Grønland og holdt det første internationale skaktræf i Grønland i Qaqortoq i 2003.

Siden har Hrókurinns medlemmer rejst omkring 40 gange til Grønland. De har besøgt alle byer og bygder på Østkysten flere gange, de har rejst til Upernavik, og flere gange har de holdt skakfester i Nuuk.

 

Vil styrke venskabet gennem skak

Og samtidig foræres tusindvis af skakspil til børn, unge, skoler, børnehjem og skakforeninger i Grønland samt fået lavet undervisningsmateriale på grønlandsk.

Hovedformålet for Hrókurinn er at styrke venskab og forøge samarbejdet mellem Island og Grønland.

Skakfestivalen åbnes i dag klokken 12 i Atuarfik Ukaliusaq i overværelse af Islands generalkonsul. Og så spilles der ellers skak helt frem til lørdag, forskelliger steder - afsluttende med en speed chess turnering i Nuuk Center lørdag fra kl. 14-17.