BILLEDER Islands præsident tildelt Nersornaat i guld

Formand for Inatsisartut Lars-Emil Johansen har tildelt en Nersornaat i guld til Islands præsident Ólafúr Ragnar Grímsson ved en højtidelighed i forbindelse med Arctic Circle forum i Nuuk.
Skrevet af Simon Uldum -
20. maj 2016 08:28

Formandskabet for Inatsisartut har tildelt en Nersornaat i guld til Islands præsident Ólafúr Ragnar Grímsson, som en anerkendelse af Præsidenten, som ven af Grønland.

Formanden for Inatsisartut Lars-Emil Johansen fremhævede blandt andet i sin tale for Islands præsident Ólafúr Ragnar Grímsson:

- Det er en stor ære for Inatsisartuts formandskab og Grønland som hele, at have besøg af en så stor politisk personlighed, Præsidenten for Island gennem 20 år. Det har krævet sin viking, at tackle de udfordringer Island har oplevet gennem de sidste år og De har opnået stor international anerkendelse for Deres indsats under Islands nylige finanskrise og det har vist sig, at De har været den rette viking, for der er i særdeleshed en lys fremtid for Island, hvilket vi nøje har fulgt fra vore breddegrader.

- De har en meget lang politisk karriere bag Dem og herunder har Vestnordisk Råd nydt godt af Deres velvilje og har formidlet vigtigheden af dette interparlamentariske samarbejde. De er meget afholdt i Vestnordisk Råd, hvilket kom til udtryk da Vestnordisk Råds gyldne makrel blev overrakt Dem under Vestnordisk Råds 30 års jubilæum. Begrundelsen for overrækkelsen af denne var blandt andet, at de vestnordiske lande i særdeleshed var blevet sat på verdenskortet, herunder også Grønland.

- Hr. Præsident, må denne Nersornaat i guld blive et symbol for Deres anerkendelse i Grønland.