Foto: Kris Krüg/Flickr Creative Commons

Islands præsident: En historisk konference

Arctic Circle Greenland Forum er en stor mulighed for Grønland for at dele erfaringer og viden med andre arktiske lande Det mener den islandske præsident Olafur Ragnar Grimsson, der tirsdag talte ved åbningen af konferencen.

- Aldrig før har en så stor international samling rejst til Nuuk for at diskutere fremtiden for Arktis, fortæller Olafur Ragnar Grimsson.

Han kalder konferencen historisk og af afgørende vigtighed for udviklingen i arktisk på grund af de mange prominente gæster - 350 personer fra 20 forskellige lande - der i øjeblikket er samlet i Nuuk.

- Vi har ministre fra Singapore, og prominente ledere fra USAs finansielle verden, vi har ledere fra Europa såvel som fra de øvrige arktiske stater.

Læs også Arctic Circle Greenland Forum bliver afholdt i maj

Præsidenten nævner også, at både Canada og Island - Grønlands arktiske naboer - deltager med hver deres store delegationer.

- Så inden for dette forum ser vi, at de en treenighed melleme Canada, Grønland og Island, hvor landene kan dele viden om, hvordan man bygger infrastruktur, hvordan man opbygger nye netværk af turisme, flyruter og så videre.

Ifølge Grimsson er Arctic Circle Greenland Forum dermed stor chance for Grønland for at skabe vigtige forbindelser og skabe større velstand i Grønland.

- Planen med Arktisk Forum tillader Grønlands folk både at dele deres egne erfaringer men også at lære fra andre, hvordan de kan forbedre deres liv, deres sundhedssystem og deres økonomiske muligheder,  siger Islands præsident, Olafur Ragnar Grimsson.

Konferencen kan følges live på KNR2 og her på nettet

Se eller gense første del af konferencens dag 1 her 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt