Island Games udsat på ubestemt tid

Coronapandemien har nu fået arrangørerne til at udsætte Island Games 2021 på ubestemt tid. Man modtager nyheden med ærgelse hos Grønlands Idrætsforbund.
Grønland vandt guld i holdkonkurrencen i badminton i 2019. Næste års Island Games er nu udsat på ubestemt tid. Foto © : Foto: Grønlands Idrætsforbund
27. september 2020 16:24

Drømmen om hæder til Island Games må grønlandske sportsudøvere gemme væk for den næste tid.

Den årlige sportsbegivenhed er nemlig blevet udskudt på ubestemt tid.

Det fortalte formand i Island Games, Jörgen Petersson, i en pressemeddelelse lørdag.

LÆS OGSÅ Skæbnemøde: Island Games 2021 kan blive aflyst

Det var ellers planen, at konkurrencerne skulle være blevet afholdt på den britiske ø Guernsey til sommer næste år.

- Pandemien er skyllet over os alle og vi står overfor store udfordringer, som vi må gå i møde sammen. Vi har derfor besluttet, i enighed med medlemslandene, at legene ikke vil finde sted i 2021, lød det fra Jörgen Petersson.

Det sker for at beskytte sportsudøvere, og som følge af de karantæne foranstaltninger, som mange af ø-nationerne har indført for ind- og udrejse. Guernsey har haft 256 smittede og 13 dødsfald, siden pandemien ramte øen.

Grønland havde sportsfolk tilmeldt i otte sportsgrene.

Ærgelse hos Grønlands Idrætsforbund

Dette leder til det åbenlyse spørgsmål: Hvornår kommer Island Games så til at løbe af stablen?

Svaret er dog ikke lige til at give, lyder det fra Jörgen Petterson.

- Vi er endnu ikke klar til at bekræfte dato og årstal for de næste lege. Der vil være mange forskellige hensyn at tage, blandt andet det kommer til økonomi, sundhed og politisk støtte. Vi lover dog at vende tilbage, så snart vi har en plan.

Hos Grønlands Idrætsforbund er man ærgerlig over udskydelsen, men forstående for beslutningen, fortæller bestyrelsesformand Nuka Kleemann.
Artiklen fortsætter under billedet.

Foto © : Grønlands Idrætsforbund

- Desværre betyder det endnu en turnering aflyst for nogle af vores idrætsudøvere. Vores frygt er, at idrætsfolk i landet mister motivation, når både grønlandsmesterskaber og internationale turneringer bliver ved med at blive aflyst.

- Vi opfordrer derfor de ansvarlige i landet til at åbne op for, at turneringer internt i landet kan afholdes, så længe, der naturligvis ikke er Covid-19 tilfælde i landet, siger Nuka Kleemann.