Island Games åbnet i flot vejr

Det var en langtrukken åbning af Island Games, men de grønlandske sportsfolk fik tiden til at gå med at synge ”Nuanneq niperput”.
Skrevet af Noah Mølgaard
25. juni 2011 19:56

Den 14. udgave af Island Games blev åbnet i strålende solskindvejr. Og åbningen blev overværet af tidligere OL guldvinder Lord Sebastian Coe, der har bistået værterne fra Isle of Wight under planlægningen.

Åbningen af Island Games blev udført som en parade gennem byen Ryde, hvor hver kvadratmeter på fortovene var fyldt med tilskuere, der heppede på de mange gæster, der nu er på øen.

Flere grønlandske sportsfolk nævner dog, at vente tiden før paraden startede var lang tid. Sportsfolk stod og ventede i knapt to timer inden de begyndte at gå til havnen i Ryde, hvor åbningsceremonien blev afholdt.

Ø-grupperne som deltager ved Island Games har også mærket finanskrisen.

- Vi har brug for udfordringer og succeshistorier i en svær tid som finanskrisen, sagde formanden for Island Games organisationen Jörgen Pettersson under åbningsceremonien.

Nu ligger udfordringerne på det sportslige plan, hvor over 3.500 sportsfolk skal konkurrere i den næste uges tid.

- Din modstander kan blive din ven og han vil udfordre dig til at yde endnu mere, sagde Jörgen Pettersson.

Det blev Lord Sebastian Coe, der officielt åbnede Island Games 2011.

- Befolkningen på Isle of Wight har åbnet deres hjem og hjerter for at løfte opgaven med værtsskabet. Jeg håber at I vil tage godt imod det og stifte venskaber, der forhåbentlig holder resten af livet, sagde Lord Sebastian Coe.

Konkurrencerne starte søndag, hvor holdturneringerne i bordtennis og badminton begynder. Volleyball afviklet indledende kampe og de grønlandske fodboldherrer skal spille mod Rhodos og den kamp bliver transmitteret direkte i KNR radio klokken 12.00.