Islamisk Stat står bag Paris-angreb

Det var Islamisk Stat, der stod på aftenens angreb i Paris, hvor 128 mennesker foreløbig er meldt dræbt, mens 200 mennesker blev såret, heraf 98 alvorligt.
Blomster foran caféen i Paris, hvor flere blev skudt.
Blomster foran caféen i Paris, hvor flere blev skudt. Foto © : Kerima Nicholls
14. november 2015 11:27

Det oplyser Frankrigs præsident Francois Hollande i en tale til den franske nation.

Ifølge præsidenten var angrebene, der fandt sted fredag aften, organiseret af personer udenfor Frankrig, men gennemført i samarbejde med personer i landet.

I en udateret video, som personer fra Islamisk Stat har offentliggjort i dag lørdag, meddeler terrororganisationen, at angrebene er en reaktion på Frankrigs luftangreb mod Islamisk Stat i Syrien.

Læs også Varm og kongelig støtte ved Den Franske Ambassade i København

Læs også Sidste nyt om #Paris

Tre angreb i Paris
Angreben i den franske hovedstad skete først på caféen Petit Cambodge, hvor der blev affyret skud fra en forbipasserende bil ved 21.30-tiden fransk tid fredag aften.

Herefter udløste tre formodede gerningsmænd selvmordsbomber ved Stade de France, Frankrigs nationalfodboldstadion, hvor Frankrig og Tyskland var i færd med at spille en venskabskamp. Kampen blev afbrudt, mens den franske præsident, der overvågede kampen, blev evakueret. Gerningsmændene nåede dog ikke ind på selve stadion.

Det tredje og mest blodiges angreb skete på spillesteder Bataclan, hvor tre gerningsmænd tog mennesker som gidsler under en koncert med ca. 1500 tilskuere. Koncertstedet blev stormet af politiet ved 00.30-tiden. Cirka 100 personer mistede her livet.

Statsledere fra store dele af verden har sendt deres kondolance og sympati til det franske folk.