Isfjordscenter kan inspirere resten af landet

Med Realdanias bidrag på op mod 75 millioner kroner, er planen om et nyt Isfjordscenter i Ilulissat nu tættere på at blive til virkelighed end nogensinde før. Og det er netop initiativer som dette, der kan være med til at udvikle turismen i Grønland, mener administrerende direktør for Visit Greenland, Anders Stenbakken.
Skrevet af Laura Aggernæs
22. januar 2015 15:26
Versionist Jaaku Lyberth

- Vi har i Grønland en opgave med at få udviklet besøgscentre eller andre turismeoplevelser, som gør, at folk har mulighed for at købe flere produkter. Fordi det er ikke, fordi de ikke vil. De spørger efter produkter, der måske ikke eksisterer, siger Anders Stenbakken til KNR.

Netop derfor ser han et Isfjordscenter, der formidler viden om en allerede eksisterende turistdestination, som en god mulighed for at udbyde et nyt produkt til de turister, der besøger området, samtidig med, at byen kan tjene lidt ekstra penge på de besøgende.

Læs også Realdania støtter Isfjordscenter med op mod 75 millioner

- Det er en mere professionel tilgang til at få fortalt en historie om Isfjordscenteret, og det kan understøtte grunden til at tage til Ilulissat. Man kommer ikke kun for Isfjordscenteret, det er klart. Men det bliver bare en meget bredere oplevelse, man kan komme op og få, fortæller Anders Stenbakken.

 

Stor anerkendelse

Han håber desuden på, at idéen bag Isfjordscenteret kan give inspiration til andre dele af landet.

- Den model kunne man sagtens se opstå andre steder i et hundeslædedistrikt, hvor man havde et hundecenter, i et Sydgrønland, hvor man havde et besøgscenter omkring nordbokulturen, siger Anders Stenbakken.

Læs også Støtte vækker glæde i Qaasuitsup Kommunia

Også Naalakkesuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked Handel og Udenrigsanliggender, Vittus Qujaukitsoq, glæder sig over fondens bidrag:

- Denne type partnerskaber er netop det, Grønland har brug for i den videre udvikling af turismeerhvervet, lyder det i en pressemeddelelse fra Departementet for Erhverv, Arbejdsmarked og Handel, hvor borgmester i Qaasuitsup Kommunia, Ole Dorph, også giver udtryk for sin glæde:

- For Ilulissat og Diskobugten er Realdanias engagement en stor anerkendelse af regionens turismepotentiale og arbejde.