Isen skaber trafikkaos i Sydgrønland

Disko Line er i færd med at ombooke flere passagerer og har lukket for billetsalget til sejlads.
Arkivfoto
23. oktober 2018 12:31

- Vi gør vores bedste for at få alle passagerer frem. Vind, vejr og is sætter dog sine begrænsninger, skriver direktør i Disko Line, Noëlle Simoud.

I sidste uge måtte Disko Line udskifte Targa-både med stålskibet Aviaq Ittuk på grund af is, men mandag måtte også Aviaq Ittuk give fortabt i forsøget på at nå fra Qaqortoq til Narsarsuaq.

Selskabet meddeler, at man har forsøgt at skaffe ekstra helikoptere til at fragte strandede passagerer til deres bestemmelsessteder, men det har ikke været muligt.

Mange passagerer bliver påvirket

Det er især passagerer mellem Narsarsuaq og Narsaq eller Qaqortoq, der er påvirket af isen. Men også andre passagerer kan få ændret deres rejseplaner, fordi helikopteren skal prioriteres til ruten mellem Narsarsuaq og kysten.

Disko Line har lukket for salget af båd- og skibsbilletter, og selskabet vil løbende ombooke passagerer for at sikre, at de når frem hurtigst muligt, skriver direktøren.

Hun oplyser desuden, at det kan blive nødvendigt for nogle passagerer, at skifte mellem helikopter og båd og der er risiko, at man må overnatte.