Isbjørne var på vej ind i bygden

Jagtbetjente jager isbjørne væk fra Qeqertarsuatsiaat. Hele bygden var oppe at køre, da isbjørne med en unge gik i retning mod Pilersuisoqs butik
Skrevet af Noah Mølgaard
07. juli 2011 08:28

Borgerne i Qeqertarsuatsiaat væbnede sig med digitale kamera og råbte isbjørnene ud af bygden. De to isbjørne var ellers på vej mod Pilersuisoqs butik i går. De fik dog senere på dagen sælkød inden jagtbetjente jagede dem væk fra bygden.

- De var ellers på vej ned fra fjeldet og gik i retningen af Pilersuisoqs butik. Så kom flere ud og råbte til bjørnen og jagede dem ud af bygden, fortæller KNRs korrespondent i Qeqertarsuatsiaat Hans Henrik Berthelsen.

De to åbenbart sultne isbjørne fik dermed ikke del af Pilersuisoqs varesortiment, men de ville ikke slippe Qeqertarsuatsiaat ude af syne og spiste en sæl med udsigt til Nuuks sydlige bygd. Jagtbetjente blev tilkaldt for at få isbjørnene længere væk fra bygden.

- Der blev skudt med jagtgeværer og kastet nødblus i nærheden af isbjørnene. Jagtbetjentene har jaget dem væk fra Qeqertarsuatsiaat området og isbjørnene svømmer nu nordpå. Det kan være de kommer forbi Nuuk i løbet af få dage, siger Hans Henrik Berthelsen.