Isbjørn skudt i Island

Island har haft besøg af endnu en vildfaren isbjørn, der blev skudt i går. En arbejdsgruppe under miljøministeriet har indstillet, at alle isbjørne, der går i land i Island, skal skydes.
Skrevet af mlk
28. januar 2010 13:33

Bjørnen var gået i land på den østlige del af Sagaøen nær Thistilfjödur. Politi og 3 jægere fik opsporet bjørnen nær en forladt gård og skudt den. - Den var ret lille, og jeg synes den så forfærdelig frynset ud, siger Svanhvít Geirsdóttir fra Saevarland til Morgunbladid. Hun var den den første til at spotte bjørnen, . Efter at have ringet til politiet gemte hun sig på loftet. I 2008 fik Island med blot to uger mellemrum besøg af to bjørne, som også begge blev skudt.Bjørnen var gået i land på den østlige del af Sagaøen nær Thistilfjödur. Politi og 3 jægere fik opsporet bjørnen nær en forladt gård og skudt den.

 

- Den var ret lille, og jeg synes den så forfærdelig frynset ud, siger Svanhvít Geirsdóttir fra Saevarland til Morgunbladid. Hun var den den første til at spotte bjørnen, . Efter at have ringet til politiet gemte hun sig på loftet.

 

I 2008 fik Island med blot to uger mellemrum besøg af to bjørne, som også begge blev skudt. En arbejdsgruppe nedsat under Miljøministeriet besluttede efterfølgende, at alle isbjørne på Island skal skydes af tre grunde: De er farlige, de er ikke en truet dyreart, og så er det for dyrt at forsøge at flytte dem.

 

Bjørnen har vist sig at være så ung, at politiet nu leder efter en voksen bjørn i området. De fleste bjørne, som går i land i Island kommer dertil fra Grønland, hvor de enten flyder på isflager eller svømmer over lange afstande.