Isbjørn på vej til Nuuk

En isbjørn er lige nu på vej mod Nuuk, skriver Sermitsiaq.ag.
03. maj 2012 10:19

Bjørnen blev set af Mads Bek fra Nuuk, da han og hans bror  i dag opholdt sig i Qooqqut der ligger i Godthåbsfjorden. Mads Bek skrev en SMS til Erik Palo Jacobsen.

- De fortalte, at bjørnen havde snuset rundt omkring huset og havde kradset lidt på døren, men at den var gået videre til de andre huse i Qooqqut, fortæller Erik Palo Jacobsen.

Han tog derefter ind til Qooqqut med våben og VHF-radio til brødrene, som var rystede efter morgenens møde med det store rovdyr. Men ifølge Erik Palo Jacobsen har de det nu fint.

- Inspektionsskibet Knud Rasmussen lå til i nærheden, hvor besætningen ville ud og fiske. De var ikke klar over, at der var en isbjørn i nærheden. Jeg aftalte med besætningen, at de skal være klar til undsætning, mens jeg gik ud for at finde isbjørnen. Isbjørnen svømmer nu mod Nuuk, og jeg sejler lige ved siden af, fortæller Erik Palo Jacobsen til Sermitsiaq.AG her til formiddag.

Han har ikke selv licens til at skyde en isbjørn, men Grønlands Fiskerikontrol er på vej ind for at sikre sig, at en fanger med erhvervsbevis kan skyde den.