Irak-tur aflyst

Hvad der ellers så ud til at blive en eventyrlig rejse for det grønlandske fodboldlandshold, viser sig nu ikke at blive til noget.
Skrevet af Karsten Sommer
08. maj 2012 06:53

Grønlands Boldspil-Union - GBU - modtog i går besked om, at det grønlandske herrelandshold alligevel ikke bliver inviteret med til årets VIVA World Cup i Kurdistan, en turnering mellem mindre lande, der ikke deltager i det internationale fodboldforbund FIFA´s officielle turneringer.

Fodboldturneringen skulle ellers have fundet sted i den kurdiske del af Irak i perioden 4. til 9. juni.

Selvom GBU helt fra starten havde gjort det klart at GBU ikke kunne betale rejseudgifterne, fastholdt VIVA World Cup invitationen, og meddelte at de ville dække samtlige rejseudgifter fra Grønland til Kurdistan og retur, samt de respektive opholdsudgifter.

Men nu har arrangørerne muligvis fået tjekket hvad 18 billetter tur/retur Grønland-Kurdistan koster. Ihvertfald har de i går, til GBU-formand Lars Lundblads store skuffelse, trukket invitationen tilbage.

GBU udtrykker stor utilfredshed med hele forløbet.

- Vi finder det uretfærdigt overfor de grønlandske spillerne, som nu går glip af en stor oplevelse, siger Lars Lundblad, der har bedt VIVA World Cup-arrangørerne forklare baggrunden for aflysningen.