Iqaluit vil indføre braille-skilte i offentlige bygninger

Blinde eller folk med nedsat syn får nu bedre vilkår i Nunavuts hovedstad Iqaluit, hvor byrådet nu har planer om at udstyre samtlige af kommunens bygninger med Braille-skrift.
Foto © : Stefan Malmesjö/Flickr Creative Commons
04. januar 2017 06:36

Samtidig opfordrer de hele territoriet om at gøre det samme ved alle dets nye offentlige bygninger, startende med den kommende nye lufthavn i Iqaluit, der efter planen åbner i løbet af i år.

Det skriver CBC North på sin hjemmeside.

Det er byens komite for handicappede, der anbefaler at man udstyrer samtlige af kommunens bygninger med Braille-skrift, og på byrådets sidste møde i 2016 var der bred opbakning til forslaget:

- Når virksomheder fremover søger om tilladelse vil vil vi anbefale, at de arbejder i henhold til de nye anbefalinger der går på, at de også skal tilgodese blinde og svagtsynede, siger Jason Rochon fra Iqaluits byråd.

27-årige Mike Stopka immigrerede til Canada fra USA, og har de seneste fire år boet i Iqaluit med sin kone, der også er blind.

Han hilser det nye tiltag for blinde og svagtsynede velkommen, men mener det kun er starten. Han mener at private virksomheder snart følger med og udstyrer deres bygninger med Braille-skrift.