IPIS flytter til Sisimiut næste sommer

Viden- og Rådgivningscenter om Handicap, IPIS, forlader Nuuk og flytter til Sisimiut i løbet af næste sommer.
Foto © : Simon Uldum
20. marts 2015 13:53

IPIS blev etableret i 2009 og har syv fastansatte medarbejdere. De ansatte kan beholde deres job, hvis de vælger at flytte til Sisimiut.

- Det er en beslutning, som hver enkelt ansat selv vil tage. Udgangspunktet er, at alle stillinger flyttes ind i centeret, fortæller Kirsten Olesen, afdelingschef, Afdeling for Strategi og Udvikling.

Selvom centeret flytter til Sisimiut betyder det ikke, at nogle handicappede bliver forfordelt frem for andre.

- Det er vigtigt at understrege, at centerets aktiviteter både vil foregå på centeret men også lokalt i hele Grønland der, hvor personer med handicap bor. Centerets personale skal således påregne en vis rejseaktivitet, fastslår Kirsten Olesen over for KNR.


Ny faglig profil
Flere arbejdsgrupper har siden 2014 forberedt flytningen af centeret, hvor både kommunerne, de landsdækkende døgninstitutioner for personer med vidtgående handicap og andre interessenter på handicapområdet har været inddraget sammen med IPIS. 

Nu skal arbejdet med at tegne den faglige profil for centeret også begynde.

Det fremgår af planen for etablering af det landsdækkende hjndicapcenter i Sisimiut, som naalakkersuisoq for familie, ligestilling og sociale anliggender, Martha Lund-Olsen, fremlagde på et pressemøde i sidste uge.

Der er afsat godt 50 mio. kr. til anlæggelse af det nye center, og finanslovsforslaget sikrer ligeledes midler til driften. 
Ifølge anlægsplanen skal bygningen af det nye center påbegyndes i løbet af i år, før IPIS flyttes til Sisimiut i 2016. Og den officielle indvielse af det nye landsdækkende handicapcenter i Sisimiut er planlagt til april 2017.